måndag 30 mars 2009

Groddningsförsök och återupplivning av rågsur

Har ledig dag, lyssnar på Lisa Ekdahl och fixar och donar en massa. Till lunch blir det en sallad på kokt nakenhavre, bacon och grönsaker som fanns i kylen.

Inspirerad av Mimmis mat så har jag nu lagt solrosfrön och gula ärtor i vatten. Tänkte att det skulle bli goda groddar av det hela. Vi får se hur det artar sig. Känns fräscht med groddar nu när vi har sommartid och allt. Här står det bra om groddning.

Min svägerska, som också är inne i surdegsbakningssvängen, bakade bröd när jag hälsade på förra veckan. Kände då att det var dags att ta tag i mitt eget bakande och har därför försökt återuppliva min surdeg som inte har fått någon kärlek på några veckor. Gurun på bakningsområdet Martin har skrivit om hur han gör. Jag testar samma sätt och hoppas det går vägen.

lördag 28 mars 2009

Lamm med persilja, vitlök och rosmarin

Ikväll bjuds det på lamm. Jag har marinerat lammet i olja, persilja, rosmarin och vitlök. Lite nymalen svartpeppar och chiliflingor fick också komma med. Tänkte steka så att det får yta för att sen låta det blir färdigt på lägre temperatur i stekpannan.
Till detta äter vi risotto.