onsdag 18 november 2009

Grythyttan


I helgen bär det av till Grythyttan. Vi hade den stora äran att få ett presentkort där när vi gifte oss. Givarna var några som kände oss som förstod att vi skulle uppskatta att få resa dit och äta massa god mat. Inte helt fel. Speciellt nu i novembermörkret som är så grått och tungt. Det vi har beställt kallas för ett "gourmetpaket" och i det ingår bl.a. en fyra-rätters middag. Jag längtar!

söndag 15 november 2009

Sött sweet dulce

Jag läser om att Anna Bergenström nu i november ger ut en ny bok. Den heter Sött Sweet Dulce och innehåller bara efterrätter. Jag lagar mest mat eller bakar matbröd, men älskar Anna Bergenströms böcker, så trots att det är en efterrättsbok så kommer den snart att stå i min bokhylla.

En annan bok som står högt på min önskelista är pain de Martins "Surdegsbröd: recept och tips från en hemmabagare". Även den hoppas jag snart står i min bokhylla.

Surdegen tog lång tid på sig att komma igång men efter mycket kärlek och omsorg så står den nu och bubblar. Imorgon blir det fikonbröd som jag har gjort förut och som jag vet är riktigt, riktigt gott.

måndag 9 november 2009

Ny, fräsch surdeg

Nu har jag precis satt en ny surdeg. Min förra dog någon gång i våras. Den hade levt ett hårt men lyckligt liv och varit del i många goda bröd. En dag började den mögla. Märkligt. Sen dess har jag knappt bakat något eftersom livet har varit fyllt av bröllopsplanering, husköp, flytt och jobb. Nu ska det dock bli andra bullar!

Eftersom "bröd-Martin" är en av mina idoler så tänkte jag sätta en surdeg på samma sätt som honom. Den blev dock väldigt lös, så jag fyllde på med lite mer mjöl. Han skriver visserligen att den ska vara lös, men det var lite väl blaskigt. Vi får se om den tar sig...