måndag 8 februari 2010

Melodifestival och pizza

Pizzan innan gräddning. Dessvärre så var vi så pizzasugna när
den väl var färdiggräddad så jag missade att fota den då...


På nåt konstigt vis så hör hemgjord pizza ihop med tv-tittande. Det är inte vilket tv-tittande som helst utan det är främst Melodifestivalen och vissa fotbollslandskamper som föranleder till dessa kulinariska höjdpunkter hos familjen Sandström. Ganska trevligt är det också att göra pizza tillsammans med några vänner. Det enda man behöver förbereda är degen, en god tomatsås och hacka några pålägg. Kanske riva lite ost. Sen får var och en själv göra sin pizza, titta på tv, äta och njuta.

Innan sommaren är här ska jag ha införskaffat en baksten. Då blir det andra bullar, men framförallt godare pizzabotten...

Hemligheten med såsen är att göra den i god tid och låta den stå och puttra ganska länge.

God tomatsås till pizza

1 stor lök
1 klick smör
1 burk tomater
basilika, oregano, salt, peppar, chilisås/tomatpuré, buljong

Finhacka en stor lök och fräs i smör tills den mjuknar. Tillsätt tomaterna. Jag hade ingen tomatpuré hemma så jag hällde i lite chilisås. Krydda rikligt med örtkryddorna. Salta och peppra. Kanske lite buljong kan höja smakerna. Använder du inte chilisås så är en gnutta socker inte helt fel för att framhäva tomatsmaken. (chilisåsen är söt i sig, så då blir det inte bra med socker...) Låt därefter såsen puttra ganska länge på svag värme. Jag lät min stå ca 25 minuter. 10 minuter går bra det också. Smaka av. Låt såsen svalna innan du gör pizzorna.