måndag 9 november 2009

Ny, fräsch surdeg

Nu har jag precis satt en ny surdeg. Min förra dog någon gång i våras. Den hade levt ett hårt men lyckligt liv och varit del i många goda bröd. En dag började den mögla. Märkligt. Sen dess har jag knappt bakat något eftersom livet har varit fyllt av bröllopsplanering, husköp, flytt och jobb. Nu ska det dock bli andra bullar!

Eftersom "bröd-Martin" är en av mina idoler så tänkte jag sätta en surdeg på samma sätt som honom. Den blev dock väldigt lös, så jag fyllde på med lite mer mjöl. Han skriver visserligen att den ska vara lös, men det var lite väl blaskigt. Vi får se om den tar sig...

1 kommentar:

Erik sa...

Hej!

Jag heter Erik och har startat en brödbakarsajt, www.riktigtbrod.se. Min tanke är att framförallt forumdelen kan bli en trevlig mötesplats där hemmabagare kan dela med sig av sina erfarenheter.

Välkommen in du också :)
/Erik