fredag 18 december 2009

Livet som husägare

Huset! Om man tittar noga kan man se den nyinköpta snöskyffeln
till vänster. (och grillen som vi borde ta in i uthuset...)

I slutet av september flyttade vi in i vårt lilla gröna hus. Att vara husägare känns bra, men det är så otroligt mycket som vi aldrig har varit med om förut och så fort man dyker på ett problem så måste det fixas. Några små exempel:

När den första kylan kom var vi tvungen att ta reda på hur luftvärmepumpen fungerar. Visserligen inget svårt, men första gången man ska sätta igång den så vet man inte hur inställningarna ska vara.

För knappt en månad sen skulle sotaren komma och då upptäckte vi att vi inte hade någon stege till taket! Fick snabbt ila iväg och köpa en. (eller ila och ila, det tog mig en förmiddag att hitta en som både var bra och billig och sen låna en släpkärra så jag kunde ta hem den. Jag hann få klart allt en halvtimme innan sotaren kom...)

Nu i veckan så har det snöat. Har vi någon snöskyffel? Nä, knappast. Nu är det fixat och gårdsplanen skottad!

Sen till våren så har vi varken gräsklippare eller trädgårdsmöbler. Vem vet vad mer vi kommer upptäcka att vi saknar!? Som tur är fick vi fick en massa trädgårsredskap i bröllopspresent och ett presentkort som är tänkt att vi ska köpa en gräsklippare för.

Sammanfattningsvis så är det en härlig känsla att äntligen ha ett eget hus. Det är vårt och vi får göra precis vad vi vill med det!

Tomten med uthuset till vänster,
lusthus till höger och pool längst bort.

1 kommentar:

Ann-Britt sa...

Heja!