lördag 16 januari 2010

Kräftstjärtspasta


Igår åt vi en snabb och enkel pastarätt med kräftstjärtar. Till efterrätt blev det glass med hjortronsylt. Trevligt och gott en fredag kväll.

Ikväll blir det hel kyckling i ugn. Har dock inte bestämt mig om det blir i lergrytan eller om jag ska tillaga den på nåt annat sätt.

Kräftstjärtssås

Smör
Mjöl
Kräftstjärtsspad
Grädde
Mjölk
Buljong
Vitpeppar
1 burk kräftstjärtar
1 hackad röd paprika

Smält smöret i en kastrull och gör en bottenredning med mjölet. Späd med grädde, mjölk och kräftstjärtsspad till en lagom såsig konsistens. Tillsätt nån god buljong/fond, smaka av med vitpeppar. Kanske, kanske kan det behövas lite salt, men kräftstjärtarna är ganska salta i sig. Tillsätt så paprikan och kräftstjärtarna, låt allt bli varmt. Servera pasta till, vi hade Tagliatelle con spinaci vilket även ger det hela lite färg.

Inga kommentarer: