
Igår åt vi en snabb och enkel pastarätt med kräftstjärtar. Till efterrätt blev det glass med hjortronsylt. Trevligt och gott en fredag kväll.
Ikväll blir det hel kyckling i ugn. Har dock inte bestämt mig om det blir i lergrytan eller om jag ska tillaga den på nåt annat sätt.
Kräftstjärtssås
Smör
Mjöl
Kräftstjärtsspad
Grädde
Mjölk
Buljong
Vitpeppar
1 burk kräftstjärtar
1 hackad röd paprika
Smält smöret i en kastrull och gör en bottenredning med mjölet. Späd med grädde, mjölk och kräftstjärtsspad till en lagom såsig konsistens. Tillsätt nån god buljong/fond, smaka av med vitpeppar. Kanske, kanske kan det behövas lite salt, men kräftstjärtarna är ganska salta i sig. Tillsätt så paprikan och kräftstjärtarna, låt allt bli varmt. Servera pasta till, vi hade Tagliatelle con spinaci vilket även ger det hela lite färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar