Räk- och chiligryta
1 gul lök
1 knippa salladslök
1 vitlöksklyfta
1 bit färsk ingefära
1 pepparfrukt
1 tsk gurkmeja
1 tsk malen spiskummin
1½ tsk röd currypasta
1 burk krossade tomater
1½ dl vatten
1½ dl grädde
500 gram oskalade räkor
400 gram vit fisk
Hacka lök, finhacka vitlök, ingefära (eller riv) och pepparfrukt.
Fräs i smör på låg värme i några minuter.
Fräs i smör på låg värme i några minuter.
Tillsätt currypasta och kryddor, fräs någon minut till.
Häll i tomater och vatten och låt puttra i ca 10 minuter.
Häll i tomater och vatten och låt puttra i ca 10 minuter.
Tillsätt grädden och låt det hela koka upp. I med fisken och låt
koka någon minut tills fisken är genomkokt.
Tillsätt räkor och smaka av med salt och vitpeppar.
koka någon minut tills fisken är genomkokt.
Tillsätt räkor och smaka av med salt och vitpeppar.
Till detta serverade jag en yoghurtbaserad sås smaksatt med finhackad rödlök, spiskummin och paprikapulver. Lite salt och peppar också, naturligtvis. Det är viktigt att göra såsen i god tid så att den hinner mogna, eller "gojna" till sig lite som vi säger där jag kommer från.
1 kommentar:
Ser supergott ut!
Skicka en kommentar