torsdag 29 juli 2010

Rödvinbärsmuffins

 
Röda vinbär från trädgården.

Förutom alla hallon som finns i trädgården så har vi förärats med minst lika mycket röda vinbär. Vi har plockat och plockat och nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra med alltihop. Gele äter vi så sällan så det lutar väl åt att det blir saft av det mesta. In i frysen åker de medan jag funderar ut nåt smart. Någon som har något förslag?

Just nu gräddar jag muffins med röda vinbär och vit choklad. Jag har utgått från det här receptet, men då mitt "vanliga" vetemjöl tog slut fick jag komplettera med stenmalet fullkornsvete. Då jag aldrig riktigt har förstått tjusningen med enorma muffins så gör jag här 30 st små istället för 15 gigantiska. Det är bättre att äta två små än en stor. Jag tror att de blir ruggigt goda!


 
Rödvinbärsmuffins


Rödvinbärsmuffins

225 gram smör
2 dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl fullkornsvetemjöl
2 tsk bakpulver
lite vaniljpulver
1 dl mjölk
150 gram röda vinbär
½ dl vetemjöl
75 gram grovhackad vit choklad

Vispa rumsvarmt smör och socker pösigt. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda mjölerna med bakpulver och lite vaniljpulver. Blanda ner i smeten. Tillsätt mjölken och den grovhackade chokladen. Rör om. Blanda vinbären med ½ dl vetemjöl. Vänd försiktigt ner bären i smeten. Klicka ut i muffinsformar, ca 30 st. Grädda i ca 12-15 minuter, 200 grader.

Tillägg: DN skriver om att det är gott om vinbär i år och ger några små förslag på vad man kan göra med dem. Inga recept dock.

3 kommentarer:

annamaria sa...

Rödvinbärspaj är supergott! Gör en vanlig smuldeg och sen bär under.

Erika sa...

Tack för tipset! Det ska jag prova.

/Erika

Helena sa...

Mamma gör en typ vit kladdkaka (dvs. helt utan kakao) med vinbär i. Supersmarrig! Jag har inte receptet, men kan fixa. Vi ses snart! Kram