torsdag 30 december 2010

Mandelfrikadeller


I senaste numret av Mersmak hittade jag receptet till de här goda frikadellerna. De blev saftiga och smakade gott av mandel och ost. På minussidan är att det blir mycket disk. Mandeln ska mixas, sen ska allt blandas ihop i en annan skål, frikadellerna ska kokas och sen stekas... Men gott är det!

Mandelfrikadeller

100 gram finmixad sötmandel
1½ dl riven smakrik ost (jag använde grevé)
1½ dl ströbröd
finhackad gräslök
1 tsk salt
lite nymald svartpeppar
4 små ägg
2 msk vatten

1 liter vatten
3-4 tsk buljongpulver (2 buljongtärningar)
smör att steka i

Blanda alla ingredienser och forma till små bollar. (ca 1 rågad tsk per boll). Koka upp vatten och buljongpulver. Lägg i bollarna och låt sjuda i 6-7 minuter. Ta upp bollarna med hålslev och stek dem gyllenbruna i smör.

Inga kommentarer: