onsdag 13 april 2011

Ugnsbakade tomater med haricot verts, fetaost och valnötter

Inspirerad av det här blogginlägget så gjorde jag den här middagen en kväll häromveckan och det blev väldigt gott. Det kändes fräscht med citron nu när kvällarna har blivit ljusare och det var enkelt att tillaga. Helt enkelt en väldigt bra vegetarisk rätt. Ris passade fint till.

Ugnsbakade tomater med haricot verts, fetaost och valnötter

1 ask körsbärstomater
1 vitlöksklyfta, fint skuren
rivet skal från en halv citron
1 stor näve haricot verts, fryst
olivolja, salt, peppar, basilika
1 näve valnötter
150 gram fetaost

Sätt ugnen på 200 grader och dra i gång riset. Lägg allt utom valnötter och fetaost i en ugnssäker form. Krydda efter behag med salt, svartpeppar och basilika. Ringla över olivolja och rör om. Låt gå i ugnen i ca 15 minuter. Släng in valnötterna och låt allt vara i 5 minuter till. Smula då över fetaosten , låt den smälta ihop något och få lite färg, kanske ändra till grillfunktionen på ugnen, beroende på hur din ugn är.

Inga kommentarer: