måndag 22 mars 2010
Chèvrelax
I helgen hade jag besök av Brita. Hon var här för att spela en orgelkonsert i Karlskoga kyrka, vilket hon gjorde med bravur. Jobbar man hårt är det viktigt att äta god mat. Det blev en lyckad chèvrelax vars recept är inspirerat av ett recept i kokboken "GI in the city". Vi serverade pressad potatis till och det passade utmärkt, trots att det är ett big no no i GI-sammanhang. Vi kan säga så här; vi äter de godaste russinen ur GI-kakan. Vi gjorde även en enkel haricot vert-sallad till.
Chèvrelax
laxfilé (en stor bit eller fyra små)
en rulle chèvre
en burk crème fraiche
några hackade soltorkade tomater (inte för mycket, det får inte ta över)
Lägg laxen i en smord ugnssäker form. Strö över salt och vitpeppar. Mosa chèvren lätt och blanda med crème fraiche och soltorkade tomater. Smaka av med salt och vitpeppar. Bred röran över fisken och toppa med lite sesamfrön. Ställ in i ugnen ca 15-20 minuter, 225 grader.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Det där ser ljuvligt gott ut! En favorit hos mig är lax med gorgonzolaost, och sås med sherry, dill, creme fraiche och gorgonzola.. Gudomligt gottigt! :) Måste prova ditt recept också!
Skicka en kommentar