torsdag 12 augusti 2010

Urkult 2010

Eldnatt. Svårt att för Jocke att få till en bra bild med vår lilla minikamera
utan objektiv men den ger iaf en känsla av hur eldnatt kan se ut.

Förra helgen ägde den 16e Urkultsfestivalen rum, jag har varit där de allra flesta och så även i år. Urkult är en väldigt speciell festival. Alla sopor sorteras, ljudvolymen hålls på en vettig nivå och barnen har en särskild plats.


Så här skriver urkult själva om festivalen:

"Urkult är utan tvekan en av de vänligaste festivalerna i Sverige.
Här finns god ekologisk mat, men kanske framförallt - en underbar stämning på en av de vackraste platser som en festival kan utspela sig på. En naturlig amfiteater inramas av norra Sveriges tallskogar mot en bakgrund av Ångermanlandsälvens mäktiga brus."


Varje år invigs festivalen med eldnatt - ett skådespel med sång, dans, trummor och eld. Det är alltid lite magiskt när festivalen börjar igen och eldarna tänds. Sen är det bara att mingla runt på området, träffa gamla bekanta och hänga med familj och vänner i dagarna tre.

 
Jocke med maten på Café Kolonial



 Inuti Café Kolonials tält. Bilden är lånad från Facebook.


Under festivalen besökte vi Café Kolonial. Där serverar de vegetarisk mat i ett mysigt inrett tält där man sitter på kuddar på golvet. Vi testade en tortillawrap fylld med allehanda grönsaker, bulgursallad, vindolmar m.m. och med ett halloumispett som var fantastiskt gott. Deras apelsin- och morotsjuice var också en höjdare. En för mig otippad smakkombination som fungerade ypperligt.

Inga kommentarer: