Allt som innehåller fetaost kallas grekiskt, så även denna gryta. Hur mycket den har med Grekland att göra har jag ingen aning om. Däremot vet jag att den är riktigt god. Den tar sin lilla tid att laga till, men den är väl mödan värd. Relativt billig är den också med vitkål, potatis och krossade tomater som huvudingredienser. Receptet har jag hittat i Vegetariska kokboken. (ICA förlaget)
Grekisk grönsaksgryta
2 gula lökar
1 klyfta vitkål
1 zucchini
2 vitlöksklyftor
1 paprika
5 potatisar
1 pkt krossade tomater
1 dl vatten
2 tsk grönsaksbuljong (en buljongtärning)
2-3 tsk sambal oelek
150 gram fetaost
salt, peppar, hackad persilja
Skär lökarna i klyftor och vitkålen i bitar. Skiva zucchinin i halvmånar. Fräs alla grönsaker i olja på svag värme. Fräs med vitlöken i slutet. Skiva under tiden potatisen och strimla paprikan. Rör ner alla övriga ingredienser i grytan. (spara fetaosten och persiljan). Kanske behövs lite mer vatten. Låt grytan puttra tills potatisen är genomkokt. (det tar 30-45 min) Skär fetaosten i tärningar och rör ner tillsammans med persilja. Smaka av med salt och peppar.
måndag 22 november 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar