söndag 13 mars 2011
Lammchorizo och bulgursallad
Vi hade vägarna förbi Tranhems gård igår och passade på att köpa lite kött att fylla frysen med. Väl där såg vi några härliga lammkorvar i kyldisken som vi var tvungna att köpa hem för att prova. Oj, så gott! Jag ångrar att vi inte köpte fler korvar, men som tur är så har vi inte så långt dit så det blir säkerligen fler besök. Till korven serverades en härlig sallad med bulgur, grönsaker, fetaost och torkade aprikoser. Den fungerar lika bra ljummen som kall.
Bulgursallad
2 dl hel bulgur
1 förpackning fetaost
1 röd paprika
4 cm purjolök
2 nävar haricot verts
1 näve majs
5 torkade aprikoser
olivolja, vitvinsvinäger, salt, peppar
Koka bulguren. Hacka under tiden purjolök och paprika. Klipp aprikoserna i mindre bitar och skär fetaosten i tärningar. Blanda bulguren med alla grönsaker, låt svalna något innan du blandar med fetaost. Tillsätt olivolja, vinäger, salt och peppar efter smak.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar