Lammkorv
4 meter krokfjälster
400 gram kokt kall riven potatis
2 rivna gula lökar
5 rivna vitlöksklyftor
Skalet från 1 citron
800 gram lammfärs
400 gram fläskfärs
3 dl vatten
1 dl olivolja
1 msk salt
2 tsk malen svartpeppar
2 tsk chilipeppar
2 msk hackad färsk rosmarin
1 tsk torkad timjan
Blötlägg fjälstren. Riv allt som ska rivas och blanda ihop alla ingredienser. Stek en liten klick och smaka av. Det ska vara mycket smak, jag tillsatte ganska mycket mer av kryddorna, men det måste man smaka av och känna efter. Spola igenom fjälstren med vatten och trä sen upp dem på korvhornet. Ta ca 1 meter åt gången.
Mata ut lite köttfärs och knyt en knut i änden. Börja så mata på med mer korvsmet, stanna och tvinna fjälstret flera varv vid lämplig korvstorlek. (tänk på att korvarna krymper vid tillagningen) Mata ut den sista korvsmeten med hjälp av några kokta potatisar.
Lägg korvarna i en långpanna, ringla över olivolja, några krossade vitlöksklyftor, rosmarinkvistar och citronskivor. Stek mitt i ugnen, 225 grader i cirka 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar