söndag 18 april 2010

Rapport från Matdag på Sillegården

Helgen har varit intensiv med stora konserter fredag och lördag och massa jobb idag. Wermlands ensemblen, som jag är med och sjunger i, medverkade i Årstiderna av Haydn. Med var också Värmlands sinfonietta under ledning av Henrik Schaefer och så några solister förstås. Eller det var nog vi som var med dem, snarare än tvärt om.

Den första konserten var i Sundsta-aulan inför en nästan fullsatt salong. Härlig respons från publiken med stående ovationer. Stående ovationer fick vi även i Sunne kyrka, fast där var det inte riktigt lika välbesökt. Verket är nästan tre timmar långt inkl. en kort paus, så det är ganska mastigt att både framföra och lyssna till. Kul har det varit iaf med bra musiker och trevliga människor.

En av ägarna till Lillängens gårdsmejeri. Vi provsmakar, får oss en liten pratstund
och köper med oss ost hem. Roligt med människor som brinner för sin sak.

Innan konserten i Sunne så fick vi tipset att åka på Matdagen på Sillegården strax söder om Sunne. Jag nappade såklart direkt. Med under dagen var lokala matproducenter och kändisar såsom Monika Ahlberg och Björn Starrin. Vi köpte såklart ost från Lillängens gårdsmejeri. Jag och mannen har speciellt fastnat för deras röda caprin som vi köper så fort vi kan. Den rekommenderas verkligen! Några påsar mjöl slank också ner i påsen. Vi passade även på att smaka Monika Ahlbergs älgfärswok i tunnbröd. Sammanfattningsvis så var det en trevlig dag. Det hade dock inte skadat om det hade funnits några fler matproducenter på plats.
   
           
Kändis nr. 1. Monika Ahlborg står och wokar älgfärs.



           
Kändis nr 2. Göran Samuelsson underhöll med sånger från sin nya skiva. Dessvärre hann
vi inte lyssna så länge till honom eftersom vi var tvungna att repa inför konserten.

Inga kommentarer: