Har man tinat den frysta fisken så tillagar man den här rätten supersnabbt, ja, faktiskt snabbare än det går att koka ris. Quinoa till är därför inte så dumt. Gott är det också. Receptet är hämtat från "GI för hela familjen" av U Davidsson och sen ändrat lite. (och vill du äta GI-korrekt så väljer du naturligtvis inte ris till. Men i Casa Sandström så är vi inte så noga med sånt.) Den här fiskgrytan ser inte mycket ut för världen men det är perfekt vardagsmat som är riktigt god. Dessvärre hann inte kameran fram så det finns ingen bild att tillgå.
Fiskgryta med ärtor
Ett block fryst vit fisk
2 tomater
2 dl creme fraiche
1 dl vatten (i receptet står det mjölk, men vi har sällan det hemma, vatten fungerar lika bra just här.)
lite buljongpulver (motsvarande 1 buljongtärning)
ca 1 msk dijonsenap
2 dl frysta ärtor
gräslök
Koka upp vätskan tillsammans med senap och buljongpulver. Lägg i fisk och ärtor och sjud på svag värme tills fisken är färdig. Tillsätt hackade tomater och gräslök och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
torsdag 22 april 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar