torsdag 6 maj 2010

Köttfärslimpa med mozzarellafyllning


Det är en smidig och god rätt med mycket smak. Receptet är återigen hämtat från GI för hela familjen av Ulrika Davidsson. Själva köttfärslimpan är enligt receptet (förutom att jag uteslöt oliver i fyllningen) men bönsalladen har jag förändrat. Här kommer min version:


Köttfärslimpa med varm bönsallad

500 gram nötfärs (jag hade blandfärs)
1 ägg
½ dl grädde
1 pressad vitlök
salt och peppar
200 gram rökt skinka
1 paket mozzarella
½ kruka basilika

1 burk konserverade stora vita bönor
1 burk konserverade svarta bönor
1 ask cocktailtomater
3 msk olivolja
1 ½ msk balsamvinäger
salt och peppar

Blanda köttfärs, ägg, grädde, pressad vitlök, salt och peppar. Riv mozzarellan och klipp skinkan i mindre bitar. Forma köttfärsen i en smord form till en avlång limpa. Gör en grop i köttfärsen och tillsätt osten och skinkan, strö över hackad basilika. Täpp igen fyllningsgropen.
Skölj de konserverade bönorna och blanda med tomater, hackad basilika, olivolja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.
Lägg bönblandningen runt köttfärslimpan och grädda i ugnen i ca 25 minuter.

Inga kommentarer: