onsdag 6 oktober 2010

Mustig kycklinggryta

Jag gjorde ett storkok kycklinggryta häromdagen. Grytan blev härligt, höstligt mustig med rödvin och lagerblad som goda hjälpmedel. Så här gjorde jag:

Mustig kycklinggryta

1 kg kycklingfiléer
2 gula lökar
2 burkar krossade tomater
en skvätt rödvin (kanske en knapp deciliter)
2 hg enrisrökt skinka
2 lagerblad
en påse kantareller från frysen
lite buljongpulver
salt och peppar
färsk timjan

Fräs hackad lök mjuk i smör i en stor gryta. Tillsätt krossade tomater, buljong, rödvin, svamp och lagerblad. Låt koka 10 minuter. Tillsätt kyckling skuren i lämpliga grytbitar. Koka tills kycklingen är färdig. Klipp ner skinka och smaka av med timjan, salt och peppar. Det kan behövas lite socker för att runda av tomatsmaken. Servera till ris och en grönsallad.

Inga kommentarer: