onsdag 28 januari 2009

Födelsedagsbuffé

Buffén. Dålig bild, men den ger ändå ett hum om hur det såg ut.

I helgen firade jag min födelsedag med ett gäng glada vänner och en buffé. På buffén fanns bland annat:

Vin- och timjankokta lökar
Tortillasnittar med kräftstjärtar
Vetesurdegsbröd
Parmarullar med olivost
Kycklingvingar
Paj med spenat och fetaost
Sallader, ostar, oliver m.m.

Receptet till lökarna är hämtade från Kärlek, oliver och timjan. Vi missade att fota dem i all stress som var innan gästerna kom, men de är riktigt goda på en buffé tycker jag. Här kommer receptet:

Timjanlökar

Skala 500 gram små lökar och lägg dem i en låg, vid kastrull. Rör i en liten skål ihop 3 msk olja, 2 msk tomatpuré, 1 msk honung, 1 msk vinäger, 2 dl rött vin, ca 1 tsk salt och 2 tsk torkad timjan. Häll blandningen över löken. Koka upp, sänk värmen oh sjud under lock i 10-15 minuter. Löken kan serveras både varm och kall, men jag föredrar den kall. Laga den gärna en dag före.

Parmarullarna färdiga för kylen.

Parmarullar med olivost

Mixa 2 dl gröna oliver fyllda med paprika. Blanda oliverna med 2 paket Philadelphiaost och en kruka hackad gräslök. Smaka av med salt och peppar. (oliverna är salta i sig, så ta det försiktigt) Lägg ut skivor av parmaskinka så de bildar ett ark. Lägg ut röran och rulla ihop till en rulle. Svep in i plastfolie och låt stå i kyl till serveringstillfället. Skär skivor och lägg upp.

Röran till parmarullarna blandas samman. Snabbt ska det gå.


Bröd bakat på vetesurdeg. Det blev gott och hade bra konsistens.
Kanske skulle lite mer syrlighet vara gott.

3 kommentarer:

annamaria sa...

Grattis grattis! Det låter väldigt gott alltihop!

Caroline sa...

Grattis! Ser verkligen jätte mumsigt ut! Ha en fortsatt trevlig kväll!

Anonym sa...

Mmmm, vad gott det ser ut! Grattis i efterskott Erika!