lördag 23 februari 2008

Spenatsoppa


Den här veckan har det blivit dåligt med matlagningen. Har varit lite trött och hängig eftersom min förkylning inte släppt. Fick till en spännande lins- och spenatsoppa häromdagen iaf. Blanda grön spenat med röda linser och krossade tomater så får man en grönbrun sörja. Såg inte alls aptitligt ut, men smaken var riktigt god. Det tyckte till och med sambon.
Soppan är enkel att göra och smaken lyfts av kanelstången utan att den framträder för mycket. Receptet har jag hittat nånstans på nätet, var kommer jag inte ihåg.

LINSSOPPA:
2 dl röda linser
1 liter vatten
2 gröns.bulj.tärn.
2 små finhack. gula lökar
1 finhack. vitl.klyfta
1 msk. marg/matolja
1 liten bit hel kanel
1 krm malen vitp.
2 lagerblad
½ tsk papr.pulver, ½ tsk gult senapsfrö, ½ tsk curry
1 burk kross. tomater
1 litet pkt. hack. bladspenat
1-2 tsk salt
finklippt persilja, lite citronsaft
lättcremefraiche till servering

Skölj linserna. Fräs löken på svag värme i matfettet. Tillsätt vatten, bulj.tärn. och resten av ingredienserna. Småkoka tills linserna och spenaten är färdiga, ca 10-15 minuter. Smaka av soppan och servera med en klick lättcr.fraiche och ev. en citronklyfta/saft.

Inga kommentarer: