fredag 20 april 2012

Ugnspannkaka i muffinsformar


 Att tillaga ugnspannkakan i en muffinsplåt istället för en långpanna gör denna enkla vardagsrätt mer festlig. Jag har länge haft problem med att mina ugnspannkakor aldrig stannar ordentligt. Nu har jag de senaste gångerna gjort enligt ett recept med extra mycket ägg samt en gnutta bakpulver. Resultatet blir en härligt fluggig ugnspannkaka med god smak. På bilden ovan så har pannkakorna längst till vänster fått en skiva lagrad ost på sig. Säkert jättegott med lite bacon till. Eller så serverar man som nedan, utan ost men med bär och vispad grädde. En klar favorit hos dottern.

Jag gjorde en stor sats och gräddade det som inte rymdes i muffinsformarna i en långpanna. Har därför svårt att säga hur stor sats man ska göra för 12 pannkakemuffins. Skulle tippa på att knappt en halv sats är lagom.


Ugnspannkaka i muffinsform

6 ägg
6 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
1/4 tsk bakpulver (kan uteslutas, som ni ser på bilderna så reser sig pannkakorna ändå)

Vispa ihop smeten som en vanlig pannkakssmet. Häll i smord muffinsplåt, upp till hälften av formen. Grädda i 225 grader till de är gyllenbruna och har stannat, ca 20-25 minuter.

Inga kommentarer: