tisdag 20 januari 2009

Bröd på en höft


Blev inspirerad av Brödbaksloggen och bakade lite på en höft. Någon surdeg hade jag inte. Inte kesella heller. Men det blev ganska bra ändå. Så här gjorde jag:

Bröd på en höft

Poolish:

lite jäst
vatten
salt
vetemjöl

Blandades till en pannkaksliknande smet. Lät stå över natten.

Blötläggning:
krossad havre
grahamsmjöl
salt
vatten

Blandade ihop och lät ligga över natten.

På morgonen därpå blandade jag dessa två röror med lite jäst, ytterst lite sirap, mer vatten och vetemjöl (lite fullkornsvete också). Lät jäsa i rumstemperatur en timme, därefter i kylen resten av dagen. Bakade ut på kvällen i bullar och i en jättestor limpa.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Va bra! Som Du vet bakar jag alltid på en höft. Daddy Cool

Pär sa...

Fin bulle! Skär ett kryss på ovansidan innan du skickar in dem i ugnen så går de inte upp i limningen. Dessutom får de plats att svälla mer och blir därigenom luftigare.