lördag 7 april 2012

Ansjovisrulle


Denna rätt brukar min mamma göra väldigt ofta framförallt till påsk, men även som en del på en buffé året om. Fantastiskt god tycker jag, men den uppskattas inte lika mycket av den del av familjen som inte tycker om ansjovis...

Ansjovisrulle

Pannkaka:
3 ägg
6 dl mjölk
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt

Fyllning:
2 stora gula lökar
1 ask ansjovisfiléer
Persilja
2 dl riven ost

Blanda ingredienserna till pannkaka på sedvanligt pannkaksvis. Grädda i 225 grader i långpanna i ca 20 min. Gör under tiden fyllningen. Hacka två gula lökar och fräs dem mjuka i smör. Tillsätt ansjovisen och låt den smälta ner med löken (ansjovisen behöver inte hackas). Blanda i persilja efter behag.
När pannkakan är färdiggräddad så monteras rullen ungefär som en rulltårta. Bred fyllningen över pannkakan och strö över osten, rulla ihop och lägg skarven neråt.

Om man vill kan man nu gratinera rullen eller så äter man den som den är.

Strö isf riven ost över rullen och gratinera i ugn 250 grader tills osten fått färg.

Inga kommentarer: