onsdag 18 april 2012

Varm bulgursallad


Hittade ett recept på Ricottabiffar. De blev inte alls så fantastiska som jag hade tänkt mig. Inga större fel, men inget jag kommer att göra igen så därför får ni inget recept. Däremot blev bulgursalladen jag gjorde till en höjdare så här kommer receptet:

Varm bulgursallad

4 dl hel bulgur
1 zucchini
6 stora champinjoner
1 vitlöksklyfta
5-7 cm purjolök
1 ask cocktailtomater
1 röd paprika
rikligt med persilja
salt, peppar

Koka bulguren enligt förpackningen. (ha gärna i lite buljong i kokvattnet så blir det ännu godare) Skär zucchinin i kvartar och skiva champinjonerna och purjolöken. Fräs zucchini i smör till den börjar mjukna, gör sen likadant med champinjonerna. Blanda samman zucchini, champinjoner, purjolök och en pressad vitlöksklyfta. Salta och peppra och låt det fräsa några minuter.
Blanda samman fräset med bulguren när det har kokat färdigt. Blanda i rikligt med hackad persilja, halverade tomater och paprikan skuren i mindre bitar.

Inga kommentarer: