söndag 10 augusti 2008

Söndagsmiddag med avslut från världens nordligaste chokolateri

När vi var och handlade igår så var det extrapris på köttfärs, vi slog till och därför blev det ikväll pannbiff med potatis och brunsås. Hederlig husmankost med andra ord, något vi väldigt sällan lagar. Det var iaf riktigt gott och en bra avslutning på första arbetsveckan efter semestern. Potatisen vi åt var av sorten Cherie, kärlekens potatis. Roligt att äta några andra än de vanligaste sorterna. Kul också med det riktigt röda skalet. Potatisen fick jag häromdagen.

Till efterrätt åt vi några chokladbitar från världens nordligaste chokolateri (säger man så? det var iaf ett företag som tillverkade chokladpraliner) som vi besökte under vår Norgesemester. Pralinerna var kryddade med havssalt. Det var en spännande smakkombination som jag först var skeptisk till men som lite otippat faktiskt smakade bra.

Jocke får posera vid skylten på campingen vi tältade vid någon kilometer från Nordkap, Europas nordligaste punkt, typ.

Apropå Verdens nordligste sjokoladeri: Under vår resa till Nordkap så var det mycket som var världens nordligaste. Vi bodde på världens nordligaste camping, gick förbi världen nordligaste chinarestaurang (vi åt ju som bekant nästan alla mat tillagad på Trangiakök...), vi såg världens nordligaste domkyrka i trä osv. Det kändes som om alla företag och orter gjorde allt för att locka dit turister och det mest originella de kunde komma på var att de var nordligast. Till slut kändes det löjeväckande när alla körde med samma "försäljningsknep".

Fast jag ska kanske inte gnälla så mycket. Vi åkte ju faktiskt till Nordkap för att det är Europas nordligaste punkt. (Egentligen är det så att det finns en udde som sträcker sig lite, lite längre norrut, men den är inte lika lätt att ta sig till och därför inte lika turistexploaterad...)

Inga kommentarer: