torsdag 31 juli 2008

Norgesemester och tonfiskpestopasta

Nu har jag och sambon återvänt från vår biltur i Norge. Vi körde ända upp till Nordkap. Dessvärre var det kallt, blåsigt och regnigt mest hela tiden och den kombinationen är inte alltför rolig när man tältar... Resan bjöd på storslagna vyer och det var riktigt häftigt att faktiskt åka till Europas nordligaste punkt. (nåja, vi var inte ut till Knivskjellodden pga vädret. Det är nämligen 9 km till fots dit.)
Under resan har vi lagat i stort sett all mat på ett Trangiakök. Det har inte varit några problem. Till slut blev vi väldigt bra på att dosera T-spriten också. Det är ju väldigt jobbigt om T-spriten har brunnit upp innan maten är klar eller om man har massor kvar och man ska resa vidare. Det svåra med Trangiakök är att det är fullt ös som gäller hela tiden. Nu lagade vi visserligen inget avancerat, men några mornar kokade vi havregrynsgröt och det är väldigt, väldigt lätt att det bränner fast.
För er som ska ut på liknande sätt rekommenderar jag ägg. För det första är det väldigt gott och nyttigt. För det andra så står man sig länge på ägg. För det tredje så håller de länge. Vi kokade ganska många ägg åt gången och sen kunde vi bara plocka fram dem när vi blev hungriga och inte hade möjlighet att laga till någon mat.

Här kommer ett "recept" på en god rätt som vi blev bjudna på alldeles i början på vår resa och som fungerar perfekt under enkla förhållanden.

Tonfiskpestopasta

Pasta
1 burk tonfisk
Färdig pesto på burk
Rivet citronskal (kan uteslutas om man är ute i naturen)
Valnötter (kan uteslutas)
Salt och peppar

Koka pastan. Blanda i en burk tonfisk och massa pesto. Riv i citronskal och hackade valnötter. Smaka av. Färdigt!

Och så kommer några fantastiska matbilder:
Pulvermos och Bullens pilsnerkorv. Mums.


Äggmackor är aldrig fel.


Nudlar kan också vara gott när man är ute och det är kallt.


Vissa campingar har helt ok kök. Här har vi lagat tomatsås och pasta till middag.


På väg genom Norrbotten hälsade vi på massa gamla vänner från vår tid där uppe. Här blir vi bjudna på halstrad sik hos Kerstin och Agnar. Trevligt.

Inga kommentarer: