söndag 6 juli 2008

Potatissallad med fetaost

Yoghurten visade sig vara yoghurt. Och det var ju för väl. Tzatsiki gjord på 34% crème fraiche låter inte som en hit.
Tzatsikin avnjöts igårkväll medan regnet föll som värst. Jag och några vänner skulle nämligen grilla när det stora åskovädret drog över Värmland. Briketterna som jag så duktigt hade lagt i grillen i förväg blev genomsura. Så medan regnet föll åt vi upp det nybakta brödet dippad i tzatsiki, röd pesto och fetaostkräm. Efter en lång, lång stund avtog regnandet och vi kunde så småningom få igång grillen och njuta av nygrillat med god potatissallad. Trots den usla starten på grillkvällen så blev det en trevlig tillställning.

Har ägnat söndagkvällen åt att planera vår semester i nordnorge, har läst om italiensk glass och längtat till Italien, eller snarare suktat efter glassen. Funderar samtidigt på om det där med färdiga surdegskulturer är något att ha. Livet är inte lätt när man har semester...

Potatissallad med fetaost


1½ kg potatis, helst färsk
300 gram fetaost
1 röd lök
persilja

dressing:
3 msk olivolja
1 tärning grönsaksbuljong
1 dl hett vatten
1 vitlöksklyfta
2 msk pressad citron/vinäger
2 tsk oregano
salt och peppar

Koka potatisen. Slå under tiden det heta vattnet över buljongtärningen. Blanda med övriga ingredienser till dressingen. Skiva potatisen medan den fortfarande är varm, slå över dressingen och persilja. Låt svalna något. Blanda i fetaost. En paprika kan även vara gott i. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer: