Nu spås det tydligen att det varma vädret ska upphöra. I vilket fall som helst så är denna dessert enkel att göra och läskande god. Receptet har jag hittat i Kärlek, oliver och timjan. Av Anna Bergenström förstås.
Yoghurtglass med hallon
5 dl mild naturell yoghurt (Arlas ekologiska är godast)
1 dl strösocker (smaka av, beror på hur söta bären är)
300 gram frysta hallon
Kör alla ingredienser i en matberedare. Obs! Hallonen måste vara frysta. Frys in i ca 3 timmar, sen är det klart att servera. Kanske passar det med lite färska hallon till? Bären kan bytas ut mot andra bär och den som är lycklig ägare av en glassmaskin kan använda detta recept i den.
Vid servering tas glassen med fördel ut till rumstemperatur en liten stund innan.
söndag 8 juni 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar