måndag 16 juni 2008

Lyxiga matsäcksmackor

I eftermiddag ska jag och en kompis iväg till en stuga mitt ute i skogen och bara vara. Till det behövs en matsäck. Jag fick ett ryck och slängde ihop en deg som just nu är på jäsning.

Bröd med örter

½ pkt jäst
1 tsk salt
lite honung
3 dl vatten
6 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
lite fryst provencalblandning

Lös först upp jästen i lite av degspadet. Blanda i resten av ingredienserna. Låt jäsa i ca en timme.
Värm ugnen till 250 grader. Tippa försiktigt ut den lösa degen på mjölat bakbord. Knåda inte men platta försiktigt ut degen. Skär i fyra remsor och försök flytta över bitarna till plåten. (svårt!). Grädda direkt (utan jäsning)i 5 minuter. Stäng av ugnen och grädda färdigt i eftervärmen i ytterligare 10-12 minuter.

På dessa bröd tänker jag bre ett tunt lager med pesto på soltorkade tomater och sen fylla med skivad mosarella, paprika, parmaskinka och lite grönsallad. Visst låter det gott!?

Inga kommentarer: