I eftermiddag ska jag och en kompis iväg till en stuga mitt ute i skogen och bara vara. Till det behövs en matsäck. Jag fick ett ryck och slängde ihop en deg som just nu är på jäsning.
Bröd med örter
½ pkt jäst
1 tsk salt
lite honung
3 dl vatten
6 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
lite fryst provencalblandning
Lös först upp jästen i lite av degspadet. Blanda i resten av ingredienserna. Låt jäsa i ca en timme.
Värm ugnen till 250 grader. Tippa försiktigt ut den lösa degen på mjölat bakbord. Knåda inte men platta försiktigt ut degen. Skär i fyra remsor och försök flytta över bitarna till plåten. (svårt!). Grädda direkt (utan jäsning)i 5 minuter. Stäng av ugnen och grädda färdigt i eftervärmen i ytterligare 10-12 minuter.
På dessa bröd tänker jag bre ett tunt lager med pesto på soltorkade tomater och sen fylla med skivad mosarella, paprika, parmaskinka och lite grönsallad. Visst låter det gott!?
måndag 16 juni 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar