Denna maträtt tillhör en av mina standardrätter. Receptet hittade jag i en av Icas receptfoldrar, jag har dock modifierat tillvägagångssättet något.
Kokoskyckling
2 kycklingfiléer
1 påse classic wok á 500 gram
1 burk kokosmjölk
1 msk sambal oelek
2 klyftor vitlök
buljongpulver (eller kycklingfond)
2 msk kokosflingor
Skär kycklingfiléerna i kuber och bryn dem runt om. Lägg i ugnsfast form tillsammans med vitlöken hackad i bitar och wokgrönsakerna. Blanda kokosmjölk, buljong och sambal oelek, salta och peppra och häll sedan över kycklingen och grönsakerna. Strö sist över kokosflingorna. Stek mitt i ugnen i 225 grader tills kycklingen är genomstekt och kokosflingorna har fått lite färg.
måndag 23 juni 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar