lördag 1 mars 2008

Surdegsbröd

Har med varierade resultat försökt baka surdegsbröd många gånger. Brödet blir ofta alldeles för kompakt och surt alternativt alldeles degigt. När det blir så har jag bakat bröd där hela degen är en enda stor surdeg. Nu har jag på sistone bakat och bara haft i en liten del surdeg, och det har blivit ett mycket bra resultat. Pratade med en kollega om mina "surdegs-bekymmer". Hon gav mig då det här receptet på knubbiga surdegslimpor. Så igår slog jag till och satte degen, använde en surdeg jag hade i frysen (tinade den naturligtvis innan) och hoppades att den skulle fungera. Bakade ut det i formar igår innan jag gick och la mig och lät det jäsa i kylen under natten. Testade limporna till frukost i morse och jag är riktigt nöjd.
Igår började jag också med Hannes Danska Rågbröd, ett bröd som tar några dagar att baka. Vi får se vad som händer med den... Spännande, eller hur!?

1 kommentar:

Vera sa...

Lycka till med baket!
Bloggen pain de martin har ett bra surdegsbröd som är väldigt enkelt att baka "utan särskilda krusiduller" (sök på det)Jag tycker att det blir luftigt och bra och ffa behöver man inte vara hemma under hela processen!
Jan Hedhs Baselbröd är också gott (finns i min blogg) men det är bara en pytteskvätt surdeg i.
Kul att träffa på en ny matbloggare!